Sposób przygotowania

Miksujemy cukier z mąką , anyżkiem , imbirem i szczyptą soli. Podczas miksowania dodajemy zimne masełko w kawałkach , miksujemy tak długo aż zauważymy tak zwaną kruszonkę wielkości grochu i odstawiamy ciasto w chłodne miejsce . W miedzy czasie rozgrzewamy piekarnik , jabłka kroimy w ćwiartki usuwamy gniazda potem kroimy w plasterki i mieszamy z sokiem z cytryny oraz syropem klonowym . Jabłkami wypełnij tortinki , przykryj kruszonką , i gotowe tortinki ułóż na blasze i wstaw do piekarnika na pół godziny .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Super! już mi smakuje!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne robiłem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    anulka69

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszny deser:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne , kiedyś robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne , kiedyś robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !