Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyniowe rozki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto drożdżowe: 1 szt
ugotowany budyń 1/2 l
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: budyniowe rozki

przepis na ciasto drozdzowe zamiescilam tutaj: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/161825/jezyk.html

ciasto rozawlkowujemy, wycinamy foremka kwadraty i na srodku dajemy po lyzce budyniu, nastepnie zlepiamy brzegi w forme rozka

smarujemy po wierzchu roztrzepanym jajkiem

zostawiamy do wyrosniecia

pieczemy pol godziny w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 26.01.2013 22:11
fajne :-)
Ela15 10.12.2012 20:08
ekstra
dorotka0000025 29.10.2012 12:06
dziekuje za mile komentarze
AURELKA 20.09.2012 14:03
muszę takie zrobic
Krystyna32 29.07.2012 08:38
extra
romanrafal
romanrafal 20.05.2012 11:19
smaczne
Barbara/zuza22_85 18.04.2012 16:56
super
Maniek2 27.02.2012 08:30
muszę zrobić
dorotka0000025 15.12.2011 13:23
zrobilam do kawy i sa pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak