Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Ser żółty zetrzeć na tarce, o dużych otworach. Gałkę muszkatołową utrzeć na tarce. Wymieszać żółtka, musztardę, ser i śmietanę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, gałką, wymieszać z pianą z białek. Filety z pangi, skropić sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć. Pangę dobrze posmarować przygotowana panierką, posypać papryką. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć ryby, polać resztą masy, piec aż z masy utworzy się chrupiąca skórka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !