Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułgarskie co nieco

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
fasolka szparagowa 1 puszka
sól
pieprz
pomidory 1 puszka
natka pietruszki
olej
wołowina 0,5 kg
ziemniaki 6 szt
cebula 1 szt
woda 1 szkl
przecier pomidorowy 1 mały
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bułgarskie co nieco

Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić na ćwiartki. Wołowinę umyć, osączyć, pokroić w paseczki. Z papryki usunąć gniazda nasienne pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelnię wlać tłuszcz, rozgrzać i włożyć mięso, chwilę podsmażyć. Podsmażone mięso przełożyć do rondla, podlać szklanką wody, gotować 50 minut. Do gotowanego mięsa włożyć cebulę. Dodać przecier, osączone pomidory i fasolkę. Mieszać aż całość zagotuję się, przyprawić. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, a na wierzch ziemniaki i jarzynkę. Piec 20 minut w 175 stop. Przybrać posiekaną natką Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, włożyć do rondla. Dodać przecier, osączone pomidory i fasolkę. Mieszać aż całość zagotuję się, przyprawić. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, a na wierzch ziemniaki i jarzynkę. Piec 17 minut w 180 stop. Przybrać natką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak