Sposób przygotowania

z podanych składników zrobić ciasto aby lepiej można było rozwałkować można na chwilę wstawić do lodówki,następnie podzielić ciasto na dwie części rozwałkować i upiec dwa miodowe placki w temp.180st.ok.20min.po upieczeniu przygotować masę biszkoptową z 5 jajek i upiec na takiej samej blasze jak placki miodowe biszkopt piec w temp.180st.ok.20min.przygotować krem do rondelka wlać mleko,cukier,cukier waniliowy oraz masło lub margarynę i zagotować w szklance lub kubku rozmieszać mąkę z mąką ziemniaczaną i po zagotowaniu się składników w rondelku wlać przygotowany płyn energicznie mieszając zagotować masę i ciepłą masą przekładać kolejno na dno blachy wyłożyć placek miodowy,masę podzielić na dwie części i wyłożyć jedną część masy wyrównać na całej powierzchni,przykryć biszkoptem,drugą część masy wyrównać i placek miodowy,odstawić na chwilę i przygotować polewę czekoladową w naczyniu ubić cukier z jajkiem dodać kakao i stopioną przestudzoną margarynę zmiksować i polać polewą odstawione ciasto wstawić do lodówki do schłodzenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    super wyglada zjadłabym odrazzu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    dostojnie,intrygująco nazwane
  • 2
    original
    Opublikowano

    jordi

    ciekawa nazwa i na pewno taki smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !