Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne danie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
oliwa 3 łyżki
tymianek 4 gałązki
papryka mielona
sól
pieprz
fasolka czerwona 2 puszki
mielone mięso mieszane 0,5 kg
zielona papryka chilli 1 szt
pomidory 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne danie

Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pomidory bez skórki rozdrobnić w zalewie. Tymianek umyć, osączyć, oderwać listki od łodyżek.Oczyszczoną paprykę pokroić w cieniutkie krążki. Fasolę odlać z zalewy, osączyć. Na patelnię wlać olej, dobrze rozgrzać, włożyć mięso mielone, podsmażyć na tłuszczu. Do podsmażonego mięsa, dodać cebulę, paprykę, smażyć przez kilka minut. Doprawić solą, pieprzem, mieloną papryką, wrzucić tymianek. Całość wymieszać. Włożyć pomidory wraz z zalewą oraz fasolkę. Doprowadzić do wrzenia. Na wolnym ogniu dogotować, przez około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak