Sposób przygotowania

Masło, cukier wanilinowy oraz cukier ucieramy razem. Dodajemy do tego sól i jajka i dalej ucieramy. Dodajemy też mąkę i proszek do pieczenia. Wlewamy mleko. Pomarańcz i cytrynę bardzo dobrze parzymy i trzemy skórki. Starte skórki wrzucić do pozostałych składników. Rodzynki również parzymy, odcedzamy, obsypujemy mąką i wrzucamy do miski z innymi składnikami. Wlewamy trochę zapachu pomarańczowego. Wszystko razem bardzo dobrze mieszamy. Gotową już masę na ciasto dajemy do podłużnej, wąskiej brytfanki posmarowanej masłem i pieczemy keks w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut. Po upieczeniu i lekkim wystygnięciu posypujemy keks cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !