Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderek 0,25 kg
ser 200 gram
masło 4 łyżka
sól
cynamon
cukier 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z serem

Makaron gotujemy do miękkości w lekko posolonej wodzie, następnie odcedzamy go. Masło dobrze roztapiamy na ogniu i polewamy makaron. Ser biały dobrze rozdrabniamy. Rozdrobniony ser biały dodajemy do makaronu wymieszanego z serem. Dokładnie mieszamy i posypujemy cukrem do smaku. Na koniec wszystko posypać według własnego uznania cynamonem. Danie od razu zjeść, ponieważ bardzo szybko stygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 03.01.2012 16:42
pycha
gosia47-47 19.11.2011 07:15
pyszny
pioge7 02.11.2011 08:50
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak