Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki wołowe 1 KG
kurczak 40 DAG
marchew 5 SZTUK
pietruszka 2 SZTUKI
seler 1 SZTUKA
por 1 SZTUKA
kostka rosołowa 2 SZTUKI
Majeranek suszony Prymat 1,5 ŁYŻECZKI
sól SZCZYPTA
pieprz DO SMAKU
masło 2,5 łyzki
Liść laurowy suszony Prymat 2 SZTUKI
Ziele angielskie całe Prymat 6 SZTUK

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki

Suche flaki gotujemy około 5 razy zmieniając wode po zagotowaniu, aby flaki były miękkie i nie \" smierdziały\" .
Z kurczaka, warzyw, listka laurowego,ziela angielskiego gotujemy rosołek na wolnym ogniu, około 2 godzin. Dodajemy sól,pieprz do smaku.
Ugotowane mięso wyjmujemy i dzielimy na małe kawałeczki, podobnie robimy z warzywamy. Wszytsko dodajemy do wywaru i dodajemy juz ugotowane, mekkie flaki. Na patelnie musimy rozpuscić masło i dodajmy paprykę, só, pieprz- ogólnie przyprawy wg. uznania. Mieszamy na małym ogniu tak by sie połączyło w jednosć i zeszkliło a na koniec zalewamy tym flaki i oczywiscie dodajemy majeranek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 09.01.2013 16:01
wszyscy w domu lubimy
berys18 27.07.2012 20:35
pycha
Katarzyna59 13.07.2012 22:23
bardzo lubię
Magula 18.11.2011 08:26
ciekawy przepis
Magula 18.11.2011 08:26
ciekawy przepis
Marzena34 13.11.2011 08:56
pracochłonne,ale pysznnne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak