Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki cielęce z ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety cielęce 4 szt
białe wino 1 szkl.
żółtka jaj 2 szt
sól, pieprz do smaku
oliwa 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki cielęce z ziołami

Bazylię posiekać, wymieszać z żółtkami, oliwą i bułką tartą. Przyprawić solą i pieprzem. Kotlety opruszyć solą i pieprzem, posmarować masą ziołową, zwinąć w roladki, zawiązać. Obrumienić na pozostałej oliwie, wlać wino, dusić pod przykryciem 30 min. Sos pozostały w rondlu przyprawic solą i pieprzem. Polać roladi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak