Sposób przygotowania

Połowę kromek bułki posmaruj z jednej strony konfiturą i posyp odrobiną płatków migdałowych . Przykryj resztą kromek i lekko dociśnij . Wbić jajka do głębokiego naczynia wlej mleko cukier waniliowy i roztrzep widelcem , resztę płatków wsyp na talerz , na patelni stop masło , przygotowane kromki bułki najpierw zanurzaj w jajku z mlekiem następnie panieruj w płatkach i układaj na rozgrzanym maśle , na średnim ogniu obsmaż z obu stron na złoty kolor i gorące grzanki podawaj polane sosem wiśniowym.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !