Sposób przygotowania

Warzywa ( buraki, pietruszkę, seler, marchewki obieramy i dokładnie myjemy). Warzywa kroimy na mniejsze kawałki,. Pokrojone warzywa zalewamy wodą i gotujemy. DO gotujących się warzyw dodajemy kilka ziarenek ziela angielskiego, liście laurowe, sok cz cytryny i doprawiamy do smaku pieprzem, solą i cukrem. Cebulę i czosnek obieramy, myjemy i dodajemy do zupy. Do zupy możemy dodać trochę pokrojonych, suszonych warzyw. Jednego buraka trzemy na tarce i dodajemy do zupy, aby otrzymać piękny, czerwony kolor zupy. Całość dokładnie odcedzamy i zupa gotowana do podania.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    treonina

    Ja jeszcze do takiej zupy dodaję grzanki. Pycha!
  • 5
    original
    Opublikowano

    gottrina

    zgadzam się pychota taki barszczyk
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    supcio
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    supcio
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniamciu :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pychaaaaaaa !
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszna zupka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !