Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1 kg
woda 3 litr
ząbek czosnku 2
marchewka 2
pietruszka 1
seler 1/2
cebula 1
sól
pieprz
ziele angielkskie
Liść laurowy suszony Prymat 3
sok z cytryny
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Warzywa ( buraki, pietruszkę, seler, marchewki obieramy i dokładnie myjemy). Warzywa kroimy na mniejsze kawałki,. Pokrojone warzywa zalewamy wodą i gotujemy. DO gotujących się warzyw dodajemy kilka ziarenek ziela angielskiego, liście laurowe, sok cz cytryny i doprawiamy do smaku pieprzem, solą i cukrem. Cebulę i czosnek obieramy, myjemy i dodajemy do zupy. Do zupy możemy dodać trochę pokrojonych, suszonych warzyw. Jednego buraka trzemy na tarce i dodajemy do zupy, aby otrzymać piękny, czerwony kolor zupy. Całość dokładnie odcedzamy i zupa gotowana do podania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella23 23.02.2012 16:53
super
malaczarna23 10.01.2012 15:47
pyszna zupka
Wacław 23.11.2011 09:17
pychaaaaaaa !
pioge7 04.11.2011 09:28
mniamciu :D
ronald88 31.10.2011 15:42
supcio
ronald88 31.10.2011 15:42
supcio
gottrina 31.10.2011 13:41
zgadzam się pychota taki barszczyk
treonina 31.10.2011 12:08
Ja jeszcze do takiej zupy dodaję grzanki. Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak