Sposób przygotowania

Cebulę obieramy , myjemy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę podsmażamy na roztopionym maśle do złotawego koloru. Następnie cebulę dodajemy do zmielonego mięsa. Kaszę gotujemy i wrzucamy do niej pokrojoną na kawałki słoninę bez skórki. Po ugotowaniu mieszamy to z mięsem mielonym. Do mięsa można również dodać garść zmielonych grzybów. Liście kapusty potrzymać w gorącej wodzie, aby były miękkie i żeby nie łamały się podczas, gdy będziemy zawijać gołąbki. Na liściach kapusty nakładamy farsz i dokładnie zwinąć gołąbki, żeby farsz nie wyleciał podczas gotowania. Gołąbki gotujemy przez 20 minut, a później polewamy sosem pomidorowym.

Sos pomidorowy:

Masło rozpuścić na patelni i dodać do tego mąkę. Chwilę podsmażać. Do zasmażki dodać wodę, przecier pomidorowy oraz śmietanę. Chwilę wszystko gotujemy, doprawimy do smaku pieprzem i solą oraz cukrem i sos gotowy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    treonina

    Każdy przepis na zrobienie gołąbków jest świetny!
  • 5
    original
    Opublikowano

    gottrina

    o tak i wszystkie sa smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    uwielbiam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !