Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 podwójne
pieczarki 1 kg
cebula biała 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
jajko 2
sól
pieprz
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z pieczarkami

Pieczarki umyć, pokroić i usmażyć z cebulą i przyprawami. Piersi z kurczaka rozbić, przyprawić solą. pieprzem, Kucharkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na wierzch poukładać pieczarki i żółty ser. Zwijać w roladki. Następnie obtaczać w mącę, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć na oleju na wolnym ogniu.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 27.01.2012 20:21
rewelacyjne, uwielbiam tak przyrz?dzone mi?sko
malcik111 16.12.2011 22:56
lubię taki połączenie mięska z pieczarkami
kriso 05.12.2011 18:07
pychota
Kuchareczekjeden 14.11.2011 10:16
mniam
Elżbieta17 05.11.2011 22:37
Super pomysł na obiad:)
Margo1 01.11.2011 19:10
super smaczne , jeszcze tylko serek
1j1o1l1a1 31.10.2011 13:45
pychotka:)
jerry1 31.10.2011 10:28
mmm rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak