Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe rogaliki z lukrem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
margaryna 1 kost
cukier wanilinowy 1 op
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
szczypta soli
mleko 1 szkl
budyń waniliowy 1 op
cukier 3 łyżki
białko 1 szt
lukier
twaróg 1/2 (pełnotłusty, zmielony)
serek homogenizowany 15 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe rogaliki z lukrem

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli,posiekać z margaryną,dodać cukier waniliowy i serek homogenizowany,zarobić ciasto i schłodzić ok.30min.Budyń ugotować w 1szkl.mleka,wystudzić a następnie wymieszać z twarogiem i cukrem.Ciasto rozwałkować na grubość ok.5mm,wyciąć z niego półksiężyce na środek połowy nałożyć niewielką ilość nadzienia,przykryć resztą półksiężyców,brzegi posmarować białkiem i dokładnie zlepić.Ułożyć na blaszce i piec ok.20min.w 190\"C.Ostudzone rogaliki polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak