Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pomidorowo-pieczarkowa z ryżem brązowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 szkl
pomidor 2 szt
pieczarki 5 szt
natka pietruszki
oliwa
sok z cytryny
sól
Pieprz biały mielony Prymat
marchewka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pomidorowo-pieczarkowa z ryżem brązowym

Ryz gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu .Odcedzamy i studzimy .Pomidora obieramy z skórki i kroimy w kosteczkę . Pieczarki obieramy i kroimy w kawałki ,plasterki. DO zimnego ryżu wkładamy pokrojone pomidory i pieczarki . Marchewkę obieramy i kroimy w małe cienkie paseczki .Mieszamy wszystkie składniki .Dodajemy posiekana natkę oliwe ,kropimy sokiem z cytryny doprawiamy pieprzem mieszamy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 31.10.2011 09:45
Pyszne warto wypróbować
iwa643 31.10.2011 06:41
Smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak