Sposób przygotowania

w naczyniu utrzeć żółtka z cukrem i miodem,z 2 łyżek cukru zrobić karmel zrumienić cukier dodać 4 łyżki wody wymieszać aby cukier się rozpuścił i zagotować,dodać karmel do mąki wymieszanej z przyprawą do piernika i amoniakiem,wlać roztopioną margarynę,śmietanę oraz utarte żółtka dokładnie wymieszać,pod koniec wlać ubite białka na sztywno,orzechy włoskie oraz skórkę cytrynową delikatnie wymieszać wylać na blaszkę i upiec w temp.180st.ok.40min.wystudzić i polukrować lub posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetne dodatki do piernika

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !