Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem mielonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
pieczarki 15 dag
sól do smaku
mąka 0,5 kg
wody 2 szklanki
tłuszcz do smażenia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem mielonym

Z mąki, wody i szczypty soli wyrabiamy ciasto. Z ciasta powycinać za pomocą szklanki koła. Pieczarki pokroić w kostkę a następnie podsmażamy z mięsem mielonym. Doprawić do smaku. Gotowym farszem faszerować pierogi. Gotować ok 12-15 min. po wypłynięciu. Podawać z pozostałym mięskiem mielonym. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 21.02.2014 18:19
lubię takie
RenataZ-et 06.05.2013 22:41
uwielbiam :)
caralajna 03.08.2012 07:46
pyszne musiały być
IlonaAlbertos 16.07.2010 00:29
Apetycznie wyglądają :)
Ewa111 27.06.2010 20:13
Robię bardzo podobnie i wszystkim smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak