Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryby smażone z cebulką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryby 6 sztuk
mąka
olej do smażenia
cebula biała 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryby smażone z cebulką

Kroki postępowania

1
Ryby, w tym przypadku płocie oskrobać, usunąć z nich wnętrzności i dokładnie umyć, a następnie przyprawić przyprawa do ryb prymat. Tak przyprawione ryby odstawić do lodówki na około 20 minut.
Krok 1 - Ryby smażone z cebulką foto
2
Przyprawione ryby obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanej patelni po kilka minut z każdej strony.
Krok 2 - Ryby smażone z cebulką foto
3
Gdy ryby będą już podsmażone na patelnię wrzucić pokrojona cebulkę i smażyć do czasu aż się zeszkli.
Krok 3 - Ryby smażone z cebulką foto
4
Usmażone ryby podawać razem z cebulką. Smacznego:)
Krok 4 - Ryby smażone z cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 11.06.2013 11:37
Świetne rybki :)
Poison1988 10.12.2012 14:44
uwielbiam rybki :)
PaniMISIOWA 22.10.2012 21:43
super
jasiek 16.07.2012 20:50
smsmakowite
jasiek 16.07.2012 20:50
smsmakowite
Norgiusz 06.06.2012 21:27
pyszne rybki
ziutula
ziutula 16.05.2012 23:24
płoci dawno nie jadłam...a te takie pyszne..
Małgorzata106 01.05.2012 13:02
pycha
Ania67 21.03.2012 07:38
smaki wakacji
Nalesnik 28.02.2012 14:17
ale smacznie wyglądają:)
mic 09.01.2012 19:58
można je jeść i jeść
Wacław 02.01.2012 12:12
pyszne !
Dorian 28.11.2011 09:10
pychotka
Izabela/bella81 02.11.2011 00:17
pyszne, ale ja smażę bez główek:)
SmacznaPyza 01.11.2011 15:14
zjadłabym takie świeżo złowione i przyrządzone rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak