Sposób przygotowania

pieczemy biszkopt wg ulubionego przepisu
gotujemy budyń -3 opakowania w litrze mleka
ubijamy 2 śmietany w proszku wg przepisu na opakowaniu i osobno kremówkę z cukrem pudrem
roztapiamy żelatynę w wodzie i mieszamy z kremówką oraz śmietaną z proszku na jednolitą puszystą masę
kroimy biszkopt
układamy warstwami
1-biszkopt
2-połowa śmietany
3-starta czekolada
4-biszkopt
5-reszta śmietany
na wierzch dla ozdobny można oprószyć czekoladą startą lub kakao

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pyszne
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    bardzo lubię takie ciacha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    cieszę się że smakowało:) ja się zajadałam gdy babcia po raz pierwszy je upiekła:)mmmniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    pierwszy raz widzę ten przepis ale napewno w niedalekiej przyszłości spróbuję go zrobić bo ciekawie się zapowiada:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    pierwszy raz widzę ten przepis ale napewno w niedalekiej przyszłości spróbuję go zrobić bo ciekawie się zapowiada:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    octo naprawdę polecam wypróbować:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    na pewno jest pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Pyszne ciasto :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    jadłam , jest prze pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    jadłam , jest prze pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kulinarna Ja

    brzmi apetycznie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza75

    Bardzo fajne ciacho, szkoda tylko że zdjęcia nie ma :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !