Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik biesiadny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
cukier 2/3 szkl
margaryna 1/2 szt
cukier waniliowy 1 szt
masa
ser biały 2 kg
cukier 2 szkl
jajko 10 szt
masło 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń waniliowy 1 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: sernik biesiadny

z podanych składników zagnieść ciasto schłodzić włożyć do formy żółtka utrzeć z cukrem i masłem stopniowo dodawać ser zmielony potem budyń mąkę ziemniaczana i proszek do pieczenia i na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek przełożyć do formy na ciasto piec ok 80 minut w temp 180*c przed podaniem udekorować można plasterkami cytryny

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak