Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół drobiowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartka z kurczaka 2 szt
piersi z kurczaka 2 szt
marchew 8 szt
pietruszka korzeń 1 szt
seler korzeniowy 0,5 szt
selera naciowego 1
por 1
liście kapusty pekińskiej 3 liscie
cebula 1 srednia
sól 1

Przepis i sposób przygotowania na: rosół drobiowy

Mięso dokładnie myjemu i wstawiamy w dużym garnku wypełnionym 3/4 wody - gotujemy około 30 minut.
Marchew i pietruszke obieramy i kroimy w słupki , por na pół związujemy razem z natką selera, seler- korzeń w całości - wszystko wrzucamy do wywaru z mięsa NIE SOLIMY !!!, gdy marchew będzie już pół miękka dodajemy liście kapusty pekińskiej, sól i pieprz.
Cebule kroimy na dwie części. Jedną połówkę wrzucamy do rosołu, drugą palimy na palniku ( z każdej strony musi być dokładnie przypalona) wrzucamy do rosołu, nadal gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 minut.

Podajemy z makaronem nitki, bądź lanymi kluskami

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 20.02.2012 07:57
wyborny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak