Sposób przygotowania

Łososia norweskiego oczyść, umyj i pokrój w drobną kostkę. Obierz marchew, czosnek i cebulę. Papryki umyj, przekrój na pół i oczyść z nasion. Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę i czosnek oraz ostrą papryczkę drobno posiekaj. Warzywa podsmaż na silnym ogniu na oliwie z oliwek, a następnie zmniejsz płomień, dodaj łososia i smaż, cały czas mieszając. Całość dopraw solą i mielonym kuminem, posyp siekaną kolendrą. Po ostudzeniu do masy dodaj żółtko. Połówki papryki wypełnij farszem z łososia norweskiego, pokrop oliwą, ułóż farszem do dołu na tacce z grubej folii aluminiowej,a następnie piecz 5 minut na rozgrzanym grillu. Po tym czasie papryki obróć i przypiekaj od strony skórki kolejne 10 minut , aż do zapieczenia farszu. Faszerowane łososiem papryki podawaj z liśćmi sałaty i sosem jogurtowym z dodatkiem świeżej mięty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo lubię faszerowane warzywa:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !