Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zielone

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
masło 3 łyżki
śmietana kwaśna 1/2 szklanki
koperek 2 łyżki
szczypiorek 2 łyżki
cebula 1 szt
gałka musztardowa 1 szczyp.
pieprz 1/4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zielone

Ziemniaki wyszorować, obrać, umyć, wymieszać z dwiema łyżkami stopionego masła, posolić, oprószyć pieprzem, gałką muszkatołową, drobno posiekaną cebulą i zieleniną. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, przełożyć ziemniaki i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Wyjąć po tym czasie zalać śmietaną i ponownie wstawić do piekarnika na 15-20 minut aż śmietana się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak