Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z dorsza

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 50 dag
bułka 5 dag
mleko 1/3 szklanki
jajko 1 szt
cebula 1 szt
włoszczyzna 15 dag
sól
pieprz
margaryna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z dorsza

Filety lekko rozmrozić, bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i razem zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Na tłuszczu zrumienić lekko drobno pokrojoną cebulę i dodać do masy rybnej. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zmoczyć ściereczkę, wyłożyć masę rybną, uformować wałek, zwinąć i związać końce sznurkiem. Przygotować naczynie do gotowania ryb. Ułożyć roladę na wkładce, włożyć do naczynia, dodać oczyszczona i pokrojoną włoszczyznę, zalać gorącą, osoloną wodą. Gotować powoli na wolnym ogniu. Następnie ostudzić w wywarze, wyjąć wkładkę, delikatnie rozwiązać ściereczkę. Roladę pokroić na plastry grubości 1,5 - 2 cm.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak