Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z bezą i malinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
margaryna 15 dag
żółtko jajek 2 szt
śmietana 3 łyżki
cukier 10 dag
białko 4 szt
cukier puder 15 dag
maliny świeże 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z bezą i malinami

Z mąki, cukru, żółtek, śmietany i margaryny wyrobić ciasto. Owinąć w folię i odstawić na 30 min. do lodówki. Blachę wysmarować tłuszczem i wyłożyć rozwałkowane ciasto. Upiec na złoty kolor w temp. 200 stopni. Wystudzić. Białka ubić z cukrem pudrem i wyłożyć na ciasto. Piec ok. 20 min. w temp. 140 stopni. Na bezie ułożyć maliny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 24.07.2013 06:51
pyszne cisto
olkaaa 27.02.2013 10:16
muszę spróbować
Grazyna0211 01.12.2012 11:22
pyszne ciasto
Dorian 15.10.2012 20:59
super
kate.500 15.10.2012 20:50
pycha
barbara11561 20.09.2012 16:00
przepyszny
KasiaK90 15.03.2012 09:14
pyszności
aacaac 06.02.2012 08:02
super
alaaa 27.01.2012 12:40
poezja smaku,,,
Aneta2604 20.11.2011 10:49
bardzo fajny przepis
zuzanna_z 12.11.2011 10:49
extra
Magdalena1110 02.11.2011 20:13
super
zielonamorelka 30.10.2011 18:34
mmmm szkoda że to nie sezon na maliny ale sobie smaku narobiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak