Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy pani Zosi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna 10 dag
ser żółty 10 dag
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka 3 łyżki
tłuszcz 10 dag
sól
pieprz
ogórek kiszony 10 dag
schab 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy pani Zosi

Usunąć kość ze schabu, mięso podzielić na porcje, rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, posolić i oprószyć pieprzem. Na płatach mięsa położyć pokrojoną w cienkie plastry kiełbasę, ogórek kiszony, pokrojony wzdłuż, posypać startym serem żółtym zwinąć w rulony, spiąć wykałaczką. Zrazy obtoczyć w mące, rozkłóconym jajku a na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć zrazy na złoty kolor powoli na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak