Sposób przygotowania

Ugotować szklankę wody z masłem, następnie stopniowo dosypywać mąkę wymieszana z solą, stale mieszając. Gotować na małym ogniu, gdy ciasto będzie odchodziło od ścian naczynia, zdjąć z ognia i utrzeć na pulchną masę, dodając po jednym jajku. Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa i utrzeć z masłem żółtkami, solą i gałkę muszkatołową, połączyć z ciastem. Wymieszać, wstawić do lodówki. Formować małe kulki, smażyć w dużej ilości tłuszczu na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !