Sposób przygotowania

Przepis zaczerpnęłam z magisterskiego prezentu kolegi - książki Jamiego Oliwera.

Pół kilograma mielonego mięsa wymieszałam z 12 pokruszonymi krakresami cebulkowymi (Lajkonik), jajkiem, 2 łyżeczkami musztardy i pieprzem. Delikatnie osoliłam, ponieważ krakersy są słone. Uformowałam kuleczki, obtoczyłam w mące i smażyłam na niewielkiej ilości oleju z posiekaną cebulą. Kiedy obsmażyłam ze wszystkich stron, dolałam 250 ml bulionu i dusiłam pod przykryciem. Po ok. 20 minutach delikatnie zagęściłam mąką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    FAJNE PULPETY

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !