Sposób przygotowania

Pół kilograma mielonego mięsa podsmażyłam na oleju, dodałam posiekaną cebulę, czosnek, pokrojone pomidory, przyprawy (oregano, papryka słodka, sól, przyprawę do spaghetti) i dusiłam, aż woda wyparowałą na tyle, abym mogła bez problemu faszerować makaron. W międzyczasie włożyłam makaronowe rury do gotującej się wody na 2-3 minuty. Przelałam je zimną wodą i faszerowałam gotowym mięsem. z pomidorami. Nadziane rury ułożyłam w naczyniu żaroodpornym, zalałam śmietaną wymieszaną z sypkim czosnkiem, startym żółtym serem (duuużo sera) i pozostałością sosu. Zapiekałam 15 minut w 200 stopniach. Pychota!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !