Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowy kapuśniak

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna
kapusta biała
grzyby suszone
żeberka
smalec
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowy kapuśniak

Polska kuchnia fusion: pyszne połączenie kapuśniaku i grzybowej.

Do wody wrzuciłam żeberka. Kiedy woda się zagotowała, dodałam pokrojoną marchewkę, posiekaną natkę pietruszki, poszatkowaną małą kapustę, całego selra i pietruszkę, listek laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, sól. Namoczyłam w miseczce grzyby suszone. Po 20 minutach pokroiłam je i dodałam do zupy. Po godzinie dodałam ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Zrobiłam zasmażkę ze smalcu i cebuli i dodałam do gotowej zupy.

Zupa będzie smaczniejsza i bardziej fusion, jeśli dodamy kilka kropli sosu sojowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 06.05.2012 22:36
Pyszna zupka :)
ewelinapac 27.11.2011 09:32
dobry
kriso 30.10.2011 19:40
rewelacja
kriso 30.10.2011 19:40
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak