Sposób przygotowania

Zdecydowanie nie popieram wyrzucania jedzenia, a jeśli ugotuję coś z produktów, które zbywają w mojej lodówce, czuję się naprawdę zaradna i oszczędna :) Zgodnie z powyższym: kurczak z rosołu, połówka papryki, reszta czerwonej fasoli znalazły swoje miejsce w pysznym daniu.

Na gorącą oliwę wrzuciłam pół papryki pokrojonej w kosteczkę. Po 2 minutach dodałam posiekaną cebulę, pół garstki natki pietruszki i osoliłam. Dudsiłam wszystko po przykryciem ok 5 minut. Po tym czasie dolałam szklankę wody, dodałam ostrą i słodką paprykę. Dusiłam kolejne 5 minut. Po tym czasie dodałam 1/3 puszki czerwonej fasoli i mięso kurczaka, zagęściłam mąką.

Podałam z kluskami śląskimi z lokalnej garmażerki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !