Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z truskawek z rukolą i parmezanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki świeże 250 g
rukola 250 g
parmezan 100 g
oliwa 8 łyżek
ocet balsamiczny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z truskawek z rukolą i parmezanem

Truskawki i rukolę umyć i osuszyć. Owoce kroimy na ćwiartki a kostkę parmezanu w słupki o szerokości pół centymetra. Rukolę, truskawki i parmezan układamy na talerzach. Delikatnie doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i polewamy oliwą z oliwek. Całość dekorujemy octem balsamicznym lub sosem balsamicznym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 30.10.2011 20:18
wow
ronald88 30.10.2011 19:24
wow

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak