Sposób przygotowania

Truskawki myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy i rozgniatamy widelcem w małej miseczce. Dodajemy jogurt (ewentualnie śmietanę) , ocet, sól, cukier, pieprz, cynamon i świeży sok z cytrynki. Obmyte i oczyszczone piersi z kurczaka wkładamy do przyrządzonej marynaty i zostawiamy na co najmniej 1h. W trakcie marynowanie po 1/2h, obracamy piersi (by marynowały się z obu stron jednakowo). Na Patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy piersi dokładnie oczyszczone z marynaty. Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem przez 15min. Po tym czasie odkroić kawałek i sprawdzić czy pierś nie jest jeszcze surowa. Gdy mięso się dusi, marynatę przelewamy do garnka i doprowadzamy na ogniu do wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez jeszcze 5min. Gotowe piersi z kurczaka kroimy na plastry o grubości 1 cm, polewamy sosem z marynaty, ozdabiamy truskawkami i rukolą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ojej co za połączenie- należy wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !