Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beza z gruszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 10 szt
cukier kryształ 22 dag
cukier puder 15 dag
mąka ziemniaczana 4 dag
gruszki 6 szt
cukier 3 łyżki
świeża mięta kilka gałązek
wino białe półsłodkie 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Beza z gruszkami

Białka ubić na sztywno z cukrem,cukier puder wymieszać z mąką ziemniaczaną,przesiać na pianę,delikatnie wymieszać.Na formę wyłożoną pergaminem szprycą wycisnąć okrągły spód z wysokimi bokami,suszyć ok.1i1/2godz,w 150\"C.przy uchylonych drzwiczkach.Wyjąć,oddzielić bezę od pergaminu wystudzić.Gruszki obrać,usunąć gniazda nasienne,resztę pokroić w cząstki.Wino zagrzać z cukrem,dodać gruszki i gotować na małym ogniu tak długo aż owoce zmiękną.Gruszki osączyć,włożyć do środka bezy i posypać listkami melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 30.10.2011 20:18
wow
ronald88 30.10.2011 19:24
wow

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak