Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona z jabłkiem duszona

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/4 mała
cebula 1 mała
sól
pieprz
sok z cytryny 1/2 szt
cukier
oliwa 2 łyżki
jabłko 1/2 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona z jabłkiem duszona

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno szatkujemy, gotujemy 10 minut w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy, dodajemy obrane i pokrojone w drobną kostkę jabłko.
Krok 1 - Czerwona z jabłkiem duszona foto
2
Cebulę obieramy, kroimy w bardzo drobno kosteczkę, dodajemy do kapusty.
Krok 2 - Czerwona z jabłkiem duszona foto
3
Dolewamy sok z połowy cytryny i oliwę, doprawiamy do smaku cukrem, pieprzem i solą.
Krok 3 - Czerwona z jabłkiem duszona foto
4
Dokładnie mieszamy, dusimy razem 3-4 minuty, podajemy na ciepło lub na zimno.
Krok 4 - Czerwona z jabłkiem duszona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 04.01.2012 07:39
mniam
Ewa104 02.11.2011 17:13
Musi być pyszna.Ja robię z kwaśnym jabłkiem z małą ilością soku z cytryny ale spróbuję wg.Twojego przepisu.
Jarlin 31.10.2011 07:25
ależ różowiutka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak