Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone risotto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 35 dag
kalarepa 1 szt
cebula 1 szt
brokuły 25 dag
Zielone szparagi 25 dag
czosnek 2 ząbki
orzechy nerkowca 2 łyżki
bulion 1i1/4 litra
oliwa 2 łyżki
parmezan 10 dag
białe wino 100 ml
natka pietruszki 1 pęczek
sok z cytryny 1/2 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone risotto

Orzechy nerkowca pokroić i uprażyć.Cebulę i czosnek posiekać po czym zeszklić na łyżce oliwy,dodać ryż,przesmażyć,wlać wino,odparować.Następnie wlać bulion i gotować ok.25min.Brokuły podzielić na różyczki,kalarepę obrać i pokroić w słupki,a szparagi na kawałki,połączyć z ryżem 10min.przed końcem gotowania.Natkę pietruszki posiekać,parmezan zetrzeć na tarce,razem z sokiem cytryny,orzechami i resztą oliwy dodać do ryżu,doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 31.10.2011 09:48
Pyszne warto wypróbować
Justyna Jussstiii 31.10.2011 09:48
Pyszne warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak