Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/4 mała
marchew 1 średnia
sok z cytryny 1/2 szt
pieprz
sól
cukier
por (biała część) 1/4 mały
jabłko 1/2 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kroki postępowania

1
Czerowną kapustę drobno szatkujemy, posypujemy solą, odstawiamy na godzinę. Marchew obieramy, ścieramy na drobnych oczkach. Jabłko bez skórki i gniazda nasiennego ścieramy na grubych oczkach, dodajemy do kapusty.
Krok 1 - Surówka z czerwonej kapusty foto
2
Dodajemy sok z cytryny, doprawiamy do smaku pieprzem i cukrem.
Krok 2 - Surówka z czerwonej kapusty foto
3
Dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Surówka z czerwonej kapusty foto
4
Surówkę wykładamy na salaterkę, posypujemy pokrojonym w cienkie talarki porem.
Krok 4 - Surówka z czerwonej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 29.12.2011 20:48
a u Ciebie jak zwykle kolorowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak