Sposób przygotowania

Po obmyciu piersi wkładamy do foliowego woreczka śniadaniowego i rozbijamy tłuczkiem na kotlety. Masło dusimy widelcem, dodajemy posiekany czosnek, cebulę, pietruszkę oraz sok z cytryny. Masę dokładnie mieszamy i dzielimy na dwie części. Powstałą masę układamy na mięsie i zawijamy, najpierw boczki a za chwilę ciasno zwijamy roladkę. Spinamy 1-2 wykałaczkami. Rozbijamy w naczyniu jajko i dodajemy do niego sól i pieprz oraz rozkłócamy do jednolitej konsystencji. Roladki obtaczamy w mące, jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni z tłuszczem. Smażymy około 10 min do uzyskania złocistego koloru. Kotlety po usmażeniu osączyć w papierowym ręczniku. Podawać najlepiej z purre, ziemniakami, frytkami i surówką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !