Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kabaczkowo-paprykowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabaczek 1/2 szt
papryka czerwona 3 szt
pomidory 3 szt
papryczka chili 1 szt
oliwa 4 łyzki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1/4 łyzeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pieprz czarny do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kabaczkowo-paprykowa

1
Na rozgrzaną oliwę włożyłam pokrojoną na paski paprykę i smażyłam kilka minut mieszając. Potem dodałam obranego, pozbawionego części z nasionami i pokrojonego kabaczka. Gdy to się smażyło, dodałam przyprawy, żeby się wymieszały i wydzieliły aromat. Sól dodałam na końcu, razem ze sparzonymi, obranymi i pokrojonymi pomidorami – wtedy wrzuciłam też pozbawioną nasion papryczkę chili. Pomidory puściły sok, więc dusiłam wszystko do miękkości i odparowania soku z pomidorów. Wystudziłam i zmiksowałam, sprawdziłam, czy nie trzeba doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 13.06.2013 14:17
ciekawy przepis
Izabela28 28.06.2012 09:52
smaczna ta pasta:)
Barbara33 24.03.2012 09:22
fajna
Joanna108
Joanna108 09.12.2011 10:53
coś dla mnie !!!
Ewa111 23.11.2011 18:09
i tą pastę jemy z chlebem czy np.z ryżem?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak