Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne kotlety schabowe w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plastry
jajko 1 sztuka
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
mąka 2 łyżki
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
oregano 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne kotlety schabowe w panierce

Umyte mięso układamy na desce i suszymy ręczniczkiem kuchennym. Wkładamy do woreczka foliowego (śniadaniowego) i rozbijamy z obu stron plastry schabu. Następnie rozbijamy jajko i mieszamy je z solą, pieprzem i papryką i mamlamy do uzskania jednolitej konsystencji. Obsypane mąką rozbite kotlety maczamy w jajku. A następnie przenosimy je do naczynia w którym jest panierka, którą przygotowujemy z bułki tartej i suszonego oregano. Tak przyrządzone kotlety w panierce układamy na rozgrzanej patelni. Na moim zdjęciu kotlety schabowe z ziemniakami i marchewką gotowanymi na parze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak