Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa po rusku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kości i warzyw 1,5 l
śmietana 2/3 szklanki
wieprzowina 250 g
cebula 1 sztuka
tłuszcz 2 łyzki
ogórek kwaszony 3 sztuki
masło 2 łyżki
szpinak 150 g
mąka 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
czosnek 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa po rusku

cebulę obrać opłukać drobno pokrajać mięso umyć pokrajać w kostkę podsmażyć dodać cebulę lekko zrumienić zalać wywarem ugotować ogórki obrać pokrajać w paseczki podsmażyć na maśle dusić szpinak przebrać opłukać sparzyć odcedzić zemleć połączyć z mięsem ogórki oraz śmietanę wymieszać z mąką zagotować doprawić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak