Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa po kapitansku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kości i warzyw 1,5 l
śmietana 2/3 szklanki
ogórki kwaszone 3 sztuki
marchew 1 sztuka
seler 1 sztuka
pietruszka 2 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
kasza pęczak 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa po kapitansku

kaszę opłukać zalać wywarem ugotować warzywa i ogórek ummyć obrać opłukać pokrajać w paseczki podsmażany na maśle dusić do miękkości i skrapiać wodą połączyć z kaszą i śmietaną chwilę pogotować wymieszać z posiekaną natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak