Sposób przygotowania

margarynę utrzeć z cukrem dodając jajka,cukier waniliowy lub aromat,mąkę,sól i sodę oczyszczoną,wymieszać wszystkie składniki i wlać wodę przegotowaną wystudzoną dokładnie połączyć podzielić ciasto na dwie części wylać do tortownicy najlepiej dwóch jednakowych i upiec w temp.180st.ok.25min.wystudzić,posmarować krążki dżemem,przygotować krem żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wrzątku odstawić,wodę wlać do rondelka i zagotować do wrzącej wody wsypać cukier mieszając ponownie zagotować,w naczyniu ubijać białka i stopniowo dodawać gorący syrop stale mieszając pod koniec ubijania wlać rozpuszczoną żelatynę i cukier waniliowy wymieszać i wylać na krążek posmarowany dżemem przykryć drugim krążkiem i polać polewą lub posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Takie smakowitości to lubię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !