Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa po generalsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kości i warzyw 1,5 l
śmietana 2/3 szklanki
żółtko jajek 2 sztuki
ogórki kwaszone 3 sztuki
strąki papryki 2 sztuki
cebula 2 sztuki
kiełbasa szynkowa 150 g
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa po generalsku

cebulę i paprykę oczyścić podsmażyć na maśle dodać obrane i pokrajane w paseczki ogórki dusić do miękkości często mieszając zalać wywarem dodać kiełbasę pokrajaną w paseczki i śmietanę zagotować połączyć z żółtkami doprawić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak