Sposób przygotowania

Z jogurtu, mleka, cukru jajek i mąki miksujemy ciasto średnio gęste. Gruszki obieramy ze skórek i kroimy w cienkie półplasterki. Gruszki wkładamy do ciasta i mieszamy. Łyżką do zupy nalewamy ciasto z gruszkami na patelnię(cienką warstwę) i smażymy na złoty kolor z obu stron. Można podawać posypane cukrem pudrem lub z bitą śmietaną

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ciekawy przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    fajne placuszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !