Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty na ciepło

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 2-3 łyżki
morele suszone 6-8 sztuk
śliwki suszone 6-8 sztuk
Goździki całe Prymat 2-3 sztuki
miód prawdziwy 4-6 łyżek
woda 1,5-2 szklanek
sól do smaku
cukier trzcinowy 2-3 łyżki
masło 2-3 łyżki
kapusta czerwona 0,5 główki
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty na ciepło

Kapustę kroimy dość drobno. jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Podsmażamy około 5 minut na maśle. Morele i śliwki kroimy w drobne paseczki. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i podlewamy wodą dusimy około 10-15 minut aż kapusta będzie dość miękka. Wody nie za dużo lepiej dolewać niż wlać za dużo.
Podajemy na ciepło. Doskonale smakuje z mięsiwem ale również samo

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak