Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patelnia do syta

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 sztuk
rozmaryn
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Patelnia do syta

Ziemniaki obieramy i kroimy w cząstki(jeśli są nieduże to w ćwiartki. Boczek kroimy w dość grube ale nieduże plastry. Na rozgrzany tłuszcz (najlepiej na patelni typu wok) wkładamy ziemniaki i boczek całość smażymy do miękkości. Kiedy już jest gotowe przyprawiamy przyprawami do smaku. I podajemy gorące. Danie to jest bardzo dobre na chłodne dni i dość kaloryczne, ale jakże smaczne

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak