Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z sarniny z dodatkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sarnina 30 daf
jaja 2 średnie
cebula 1 średnia
pieczarki 2 średnie
papryka czerwona 1/2 małej
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 czubate łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z sarniny z dodatkami

Kroki postępowania

1
Chude mięso z sarny mielimy, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz jajka.
Krok 1 - Mielone z sarniny z dodatkami foto
2
Dodajemy bułkę tartą oraz rozgnieciony jałowiec. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Mielone z sarniny z dodatkami foto
3
Dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Mielone z sarniny z dodatkami foto
4
Dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki oraz paprykę, mieszamy.
Krok 4 - Mielone z sarniny z dodatkami foto
5
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy na rumiano niewielkie kotlety.
Krok 5 - Mielone z sarniny z dodatkami foto
6
Podajemy od razu po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.
Krok 6 - Mielone z sarniny z dodatkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 20.11.2012 21:31
takie dodatki wzbogacą każdego kotleta, nie tylko z sarniny
ziutula
ziutula 01.12.2011 22:39
zasłużona nagroda dla blogerki....pozdrawiam i proszę o kotleta sarenkowego...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak