Sposób przygotowania

schab dzielimy na plastry o grubości 1-2 cm, po czym bardzo dokładnie je rozbijamy. Mięso doprawiamy od wewnętrznej strony pieprzem i jarzynką, po czym na brzegu każdego plasterka mięsa układamy kawałek kiełbaski oraz kilka plasterków cebuli - roladki zawijamy i spinamy wykałaczkami. W dużym garnku rozpuszczamy margarynę i na gorący tłuszcz układamy obtoczone w mące roladki - podsmażamy chwile po obu stronach, następnie wlewamy 4-5 szklanek wody, dodajemy sol, kilka zierenek ziela, liscie laurowe oraz pieprz do smaku - gotujemy 30 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone w piórka cebulę (w razie potrzeby uzupełniamy brak wody). Mąkę mieszamy ze śmietaną i kiedy cebula jest już miękka to wlewamy do mięsa i gotujemy jeszcze kilka minut. Mieso podajemy z surówką i ziemniakami, które polewamy sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    pycha! strasznie lubię takie roladki
  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    uwielbiam
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    apetyczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    niach niach! pycha obiadek!
  • 2
    original
    Opublikowano

    smile

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !